zondag 16 maart 2014

Geroosterde aubergine met saffraanyoghurt

Voor 4 personen
1 snufje saffraandraadjes
3 el heet water
150 g Griekse yoghurt
1 teen knoflook
3 el olijfolie
2 el citroensap

2 aubergines
olijfolie
2 el geroosterde pijnboompitten
1 handvol granaatappelpitjes
basilicumblaadjes

Laat voor de saus de saffraan 5 minuten in een kommetje met het hete trekken. Giet het geheel in een schaal met daarin de yoghurt, geperste knoflook, olijfolie, citroensap en eventueel wat zout.

Verwarm de oven tot 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte door. Snijd het vruchtvlees kruislings diep in. maar zorg dat het vel heel blijft.

Besprenkel de helften royaal met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. Rooster ze 40 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen.

Leg de aubergine op een schaal. Sprenkel de saffraanyoghurt eroverheen, bestrooi met pijnboompitten en granaatappelpitten en leg er basilicumblaadjes op.

Dit is een voorgerecht, maar als je er couscous bij maakt, kun je het als hoofdgerecht serveren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten