zondag 16 maart 2014

Pasta met venkel, rucola en citroen

2 personen
1 grote venkelknol
1 el koolzaad- of olijfolie
1 teentje knoflook in dunne plakjes
pasta
2-3 flinke handen rucola
geraspte schil van 1 citroen
3 el crème fraîche
Parmezaanse kaas

Kook de pasta al dente.

Verwijder de buitenste laag en de vingers van de venkel. Snijd de venkel in dunne repen. Verhit de olie op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en venkel toe en fruit 10 minuten zachtjes, tot ze zacht en gaar zijn.

Doe de rucola bij de venkel en roer tot de rucola geslonken is. Voeg dan de citroenschil en de crème fraîche toe. Roer tot de crème fraîche goed over de groenten verdeeld is en voeg peper toe.

Meng de pasta met het venkelmengsel en dien meteen op met de geraspte kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten