zondag 13 oktober 2013

Garnalensalade

Ingrediƫnten

250 gram rauwe gepelde tijgergarnalen (diepvries)
1 mespunt gemalen kruidnagel
1/2 tl kurkuma
1 tl djinten (gemalen komijn)
1 tl verse fijngehakte gemberwortel
1 rode peper in ringen
15 gram grof gehakte koriander
1/2 geperste limoen
4 trostomaten in blokjes
2 el olie

Bereiden

Garnalen volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien. Garnalen droogdeppen en omscheppen met kruidnagel, kurkuma en djinten. Gember en rode peper erdoor mengen en 10 minuten laten intrekken.

Koriander, limoensap en zout naar smaak door de tomaten scheppen. Tomatensalade over vier borden verdelen.

In wok olie verhitten. Garnalen (met marinade) ca. vijf minuten roerbakken tot ze gaar zijn. Garnalen over de tomatensalade verdelen.

1 opmerking: