zondag 13 oktober 2013

Zalm teriyaki

Ingrediënten

7 el Japanse sojasaus
2 el honing
1 el witte wijnazijn
1 el sesamzaad
4 stukken wilde zalm filet
4 el zonnebloemolie
1 pakje eiernoedels (250 gr)
2 winterpenen
200 gr sugarsnaps

Bereiden

Verwarm 4 el sojasaus, de honing en de azijn in een steelpan. Neem de marinade van het vuur. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in ca drie minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bestrijk de zalm aan beide kanten dun met de helft van de olie.

Kook de eiernoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de winterpenen schoon en snijd deze in halve plakjes. Maak de sugarsnaps schoon. Kook de winterpeen ca 3 minuten vervolgens gaan de sugarsnaps in het kokende water en samen kook je ze in ca 5 minuten beetgaar.

Verhit de grillpan. Bestrijk de stukken zalmfilet met de marinade en gril ze in 4 minuten rosé. Keer regelmatig en bestrijk steeds met de marinade.

Giet de noedels af en schep door de groenten. Breng op smaak met de rest van de sojasaus en peper. Verdeel over vier borden en leg de zalm erop. Bestrooi met het sesamzaad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten