zondag 29 september 2013

Pompoenlasagne met ricotta

- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode paprika
- 1 pompoen (kleine oranje)
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 bakje ricotta (250 gram)
- 1 pak lasagnebladen
- 50 gram Gran Padano, geraspt
- pijnboompitten

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de paprika reepjes en de pompoen in blokjes (met schil). Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprika in ongeveer 2 minuten. Voeg de pompoenblokjes toe en bak nog 3 minuten mee.

Schenk de tomatenblokjes erbij en laat 5 minuten koken. Doe dan de helft van de ricotta erbij en peper.

Schep in een ovenschaal afwisselend tomatensaus/lasagnebladen. Eindig met de tomatensaus.

Schep de rest van de ricotta in bergjes op de lasagne. Bestrooi met de kaas en de pijnboompitten.

Zet de lasagne in de oven en bak deze goudbruin in ongeveer 30 minuten.

Noot: volwassenen zeggen: heerlijk. Zachte, bijzondere smaak. Kinderen zeggen: bah, echt niet lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten