- 2 uien- zonnebloemolie
- knolselderij
- 200 ml kookroom
- 1 liter kippenbouillon
- 200 gram paddenstoelenmelange
- selderij
Snipper de ui en snijd de knolselderij in blokjes.
Fruit de ui in een soeppan in de olie goudbruin. Voeg de blokjes knolselderij toe en bak deze 5 minuten mee.
Voeg de kookroom en de bouillon toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
Bak de paddenstoelen in een koekenpan in olie op hoog vuur in ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met peper.
Pureer de soep. Voeg eventueel nog wat peper toe.
Verdeel de soep over de borden, leg de paddenstoelen erin en strooi de selderij erover.
Noot: onverwacht lekker, ook de kinderen vonden het heel lekker.
Gisteren ook knolselderijsoep gegeten! Vergelijkbaar, maar dan nog met tijm erbij en een plakje uitgebakken chorizo in het midden van de soep. Lekker!
BeantwoordenVerwijderen