zondag 29 september 2013

Knolselderijsoep met paddenstoelen

- 2 uien
- zonnebloemolie
- knolselderij
- 200 ml kookroom
- 1 liter kippenbouillon
- 200 gram paddenstoelenmelange
- selderij

Snipper de ui en snijd de knolselderij in blokjes.

Fruit de ui in een soeppan in de olie goudbruin. Voeg de blokjes knolselderij toe en bak deze 5 minuten mee.

Voeg de kookroom en de bouillon toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.

Bak de paddenstoelen in een koekenpan in olie op hoog vuur in ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met peper.

Pureer de soep. Voeg eventueel nog wat peper toe.

Verdeel de soep over de borden, leg de paddenstoelen erin en strooi de selderij erover.

Noot: onverwacht lekker, ook de kinderen vonden het heel lekker.



1 opmerking:

  1. Gisteren ook knolselderijsoep gegeten! Vergelijkbaar, maar dan nog met tijm erbij en een plakje uitgebakken chorizo in het midden van de soep. Lekker!

    BeantwoordenVerwijderen