Voor de taart:
3 dl zonnebloemolie
6 eieren
400 gr wortel geraspt
300 gr lichtbruine basterdsuiker
350 gr zelfrijzend bakmeel
3 tl bakpoeder
Geraspte schil van een 1/2 sinaasappel
2 tl speculaaskruiden
100 gram walnoten + extra voor garnering
50 gram rozijnen
3 dl zonnebloemolie
6 eieren
400 gr wortel geraspt
300 gr lichtbruine basterdsuiker
350 gr zelfrijzend bakmeel
3 tl bakpoeder
Geraspte schil van een 1/2 sinaasappel
2 tl speculaaskruiden
100 gram walnoten + extra voor garnering
50 gram rozijnen
200 gram roomkaas
50 gr zachte boter
Sap van een 1/2 citroen
60 gram poedersuiker
![]() |
| Uit de oven...nu nog afwerken |
Zo maak je het
:
- Mix de eieren, de basterdsuiker en de zonnebloemolie tot een egaal mengsel.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder toe en mix dit door elkaar.
- Doe de sinaasappelschilletjes en de speculaaskruiden bij het beslag.
- Voeg vervolgens de gehakte walnoten en de rozijnen toe en schep het beslag even door elkaar. Spatel de geraspte wortel door het beslag en giet het beslag in een ingevette bakvorm van 23 cm.
- Bak de taart in 40 minuten (bij mij was het wel een uur) op 170 graden.
Frosting
- Voor de frosting klop je boter zacht en luchtig. Zorg dat de boter bijna wit van kleur wordt.
- Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen en de poedersuiker door de boter.
- Bestrijk de afgekoelde taart met de roomkaas. Wacht echt tot hij afgekoeld is, anders druipt de frosting er zo weer van af.
- Evt. kan je de taart nog met wat noten en wortel garneren.
![]() |
| Eindresultaat! |




Ziet er goed uit!!!!
BeantwoordenVerwijderenJa, is ook echt lekker!
Verwijderen