zondag 15 september 2013

Worteltaart


Voor de taart:
3 dl zonnebloemolie


6 eieren

400 gr wortel geraspt
300 gr lichtbruine basterdsuiker

350 gr zelfrijzend bakmeel

3 tl bakpoeder

Geraspte schil van een 1/2 sinaasappel

2 tl speculaaskruiden


100 gram walnoten + extra voor garnering
50 gram rozijnen
hij kan in de oven...
Voor de frosting:
200 gram roomkaas

50 gr zachte boter

Sap van een 1/2 citroen

60 gram poedersuiker

Uit de oven...nu nog afwerken
Zo maak je het
:

  • Mix de eieren, de basterdsuiker en de zonnebloemolie tot een egaal mengsel.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder toe en mix dit door elkaar.
  • Doe de sinaasappelschilletjes en de speculaaskruiden bij het beslag.
  • Voeg vervolgens de gehakte walnoten en de rozijnen toe en schep het beslag even door elkaar. Spatel de geraspte wortel door het beslag en giet het beslag in een ingevette bakvorm van 23 cm.
  • Bak de taart in 40 minuten  (bij mij was het wel een uur) op 170 graden.

Frosting
  • Voor de frosting klop je boter zacht en luchtig. Zorg dat de boter bijna wit van kleur wordt.
  • Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen en de poedersuiker door de boter.
  • Bestrijk de afgekoelde taart met de roomkaas. Wacht echt tot hij afgekoeld is, anders druipt de frosting er zo weer van af. 
  • Evt. kan je de taart nog met wat noten en wortel garneren.
Eindresultaat!

2 opmerkingen: