woensdag 18 september 2013

Pompoensoep met koriander



- 5 gesnipperde sjalotjes
- 4 tenen knoflook
- 2 theelepels kerrie
- boter of margarine
- 750 gram pompoen in stukjes (met schil)
- peper
- 1 liter kippenbouillon
- 1 bakje verse koriander

Bak de sjalotten met de uitgeperste knoflook en de kerriepoeder in ongeveer drie minuten in een soeppan. Doe de stukjes pompoen erbij en schenk de bouillon in de pan. Voeg flink wat peper toe.

Laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep als de pompoen zacht is. Roer de koriander door de soep.

Lekker met stokbrood.

2 opmerkingen:

  1. Jammie, jammie, vooral die koriander erbij!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, die koriander is ECHT lekker. Ik ga vanavond venkelsoep maken, geïnspireerd door jou.

    BeantwoordenVerwijderen